Tilbehør Syltning. Arbejdstid: 45 min. Kogetid i alt: ca % time Afdrypning: ca 4 timer. Middelsvær at lave. Lav pris.
# Ingredienser
til Rønnebærgelé
rønnebær
(paradis)æbler
¾ l vand
Endvidere:
sukker (ca )
pr. l siet saft
Gelépose eller klæde
Sylteglas
*
Sådan laves Rønnebærgelé
1. Skyl rønnebærrene i rindende, koldt vand.
Lad dem dryppe af og rib dem for stilkene, lettest med en
gaffel.
Befri æblerne for blomst og stilk, men lad kernehuset sidde.
Skyl æblerne og del dem en eller to gange.
2. Kom rønnebær, æblebåde og vand i en gryde og bring det i
kog.
Lad frugten koge mør for svag varme, ca 30 min.
Rør af og til i gryden, så frugten knuses mod grydens sider.
3. Hæld grydens indhold i en gelepose og lad den dryppe godt
af i mindst 4 timer.
Eller stil en taburet med benene i vejret, bind hjørnerne af
et rent klæde til hvert ben, stil en skål under og kom saft og frugt i klædet.
Tryk eller pres ikke, så bliver saften uklar.
4. Mål saften, kom den i en gryde og bring den i kog.
Rør langsomt sukkeret i, mens saften koger, og lad den koge
uden låg ved svag varme, 10-15 min, til den kan bestå geléprøven. Saftdråberne
på en kold tallerken skal gelere.
5. Tag straks geleen fra varmen, skum den og hæld den på
rene glas.
Dæk glassene med et rent klæde og lad geleen blive helt kold,
gerne til næste dag, før glassene bindes til med syltepapir eller to lag
pergamentpapir.
Tips: Rønnebærgelé er klassisk tilbehør til vildtretter og
som smagsingrediens i vildtsauce.
Hvis det kniber med at få geléen stiv, kan den koges op igen
og tilsættes geleringsmiddel.
Læg mærke til, om geleringsmidlet skal tilsættes før eller
efter sukkeret.
Geleringsmiddel, der skal tilsættes før sukker, er tænkt til
marmelade eller gelé, hvor man, fx på grund af for moden frugt, har mistanke om
manglende geleringsevne.
Ren rønnebærgelé kan laves efter samme fremgangsmåde. Den er
temmelig bitter, så sukkermængden bør øges til ca pr. l siet saft.
Hvis geléen opbevares mørkt og køligt, kan den holde sig et
par år.
Rønnebær indeholder et konserverende stof, men her, hvor en
tredjedel er æbler, forøges holdbarheden, hvis geléen tilsættes
konserveringsmiddel eller glassene skylles hermed.
Se alle de bedste opskrifter med Rønnebær
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------