Lidt syrligt til
dessert. Mange bryder sig ikke om en efterret, der er alt for sød. Her giver vi
eksempel på lækker dessert med rabarber - En rest rabarbergrød lagt lagvis med
nyristet rasp.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
1 rest rabarbergrød,
ca. ½ portion (se opskrift)
200 g tvebakker
50 g mandelflager
50 g (ca. ½ dl)
melis
20 g smør
2½ dl piskefløde
* Fremgangsmåde
1. Knus tvebakkerne
(i en plastpose) til grov rasp.
Bland den med
hakkede mandelflager og sukker.
2. Kom smørret på en
pande og rist raspblandingen over langsom varme, til den er gylden og dufter.
Lad raspen køle af på panden, så bliver den sprød.
3. Læg rabarbergrød
og rasp lagvis i en glasskål.
Slut med rabarber.
4. Rabarberdesserten serveres med let pisket flødeskum til.
Tips:
Spiser du rabarbergrød, kan oxalsyren måske mærkes i munden
og på tænderne - og det kan være for meget for mange mennesker - så må du bruge
Non-oxal.