Syrlige rabarber og sprød havredej er en vidunderlig
kombination! Frosne rabarber gør det muligt at lave denne dessert året rundt. Let
at lave
• En dessert med mange gode fibre.
• Serveres med frossen yoghurt, et godt alternativ til is.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 20 min. 4 portioner
# Ingredienser:
1½ l optøede eller friske, snittede rabarber
2½ dl mørk farin
1 spsk hvedemel
1 spsk mørk rom (kan udelades)
½ tsk stødt kanel
1 knivspids salt
SMULDREDEJ:
2½ dl havregryn
¾ dl hvedemel
½ dl mørk farin
6 spsk kold margarine
* Tilberedning:
1. Bland rabarber, farin, mel, evt. rom, kanel og salt
i en teflongryde, der tåler at gå i ovnen.
2. Sæt gryden på komfuret og smelt rabarberblandingen
sammen ved jævn varme, ca. 15 min.
Rør rundt nu og da.
3. Tænd ovnens grill.
Bland havregryn, mel og farin til smuldredejen
i en skål eller foodprocessor.
Skær den kolde margarine i tern og hak det
sammen til en grovkornet masse.
Drys smuldredejen over rabarberblandingen.
4. Stil gryden ca. 10 cm fra grillelementet i
ovnen og bag, til overfladen er sprød og gylden.
Drej gryden et par gange undervejs.
Server straks.
MIKROOVNTIPS
Gå frem som anvist til trin 2, men anvend en
mikroegnet skål.
Tilbered 10 min på fuld effekt, rør rundt et par gange.
Fortsæt som anvist fra trin 3.
Rabarber med havrefras:
Pr. portion: Kalorier 377 = Kilojoule 1576
Kulhydrat 60 g Protein 4 g Fedt 13 g (31 %) Fibre 4 g
Tips:
Drej gryden nu og da under grillningen.
Det giver en jævnere bruning, og du risikerer ikke,
at kagen brænder på.
HUSK grydelapper – panden er varm.
Køb friske, spæde rabarber, når de kommer først på sommeren.
Gør dem i stand, snit dem og frys dem ned.
Grove rabarberstilke skal koge lidt længere under trin 2,
måske op til 25 min.
Se alle de bedste
opskrifter med Desserter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.