Kagen her er saftig,
sød og lækker, men den smager bedst på selve dagen, da marengsen bliver blød,
når kagen dækkes til. Retten er et kæmpe hit ✅
20 stk. Arbejdstid:
ca 40 min. Bagetid: 20 + 25 min.
# Ingredienser
Rabarber-hindbær-kompot:
400 g rabarber
200 g frosne hindbær
125 g sukker
korn af 1 stang
vanilje
Kagedej:
100 g smør
150 g sukker
2 æggeblommer
200 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1½ dl kokosmælk
Kokosmarengs:
2 æggehvider
125 g sukker
75 g kokosmel
* Tilberedning
1. Skær rabarberne i
små stykker a ca 2 cm.
Kom rabarber og
hindbær i en gryde sammen med sukker og vaniljekorn.
Kog op ved svag
varme, og kog under låg i ca 10 min.
Tag gryden af
varmen, og afkøl.
2. Tænd ovnen på 200
°C.
3. Del smørret i
mindre stykker, og kom det i en skål.
Pisk smørret blødt med sukker.
Tilsæt æggeblommerne
en ad gangen.
4. Bland mel med
bagepulver, og rør det i dejen sammen med kokosmælk.
5. Fordel dejen i en
kvadratisk form ca 30x30 cm.
Bag kagen i ca 20 min.
Tag kagen ud, og
sænk varmen til 150 °C.
6. Pisk æggehviderne
stive.
Tilsæt lidt af sukkeret, og pisk yderligere et øjeblik.
Vend kokosmel og resten af sukkeret i marengsen.
7. Top kagen med
rabarberhindbærkompot og marengs.
Bag kagen færdig i ca 25 min., til overfladen er lysebrun.
8. Skær kagen i kvadrater
ved servering.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.