Rabarberpie. Nem og velsmagende pie med rabarber. Denne amerikanske pie er en ægte klassiker, som smager helt fantastisk. Skøn til kaffen eller som dessert.
Til 6 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min. Bagetid: ca 30 min. Kan fryses, men forringes
# Ingredienser
125 g hvedemel (2
dl)
80 g smør
1 spsk sukker
1 spsk fløde
Fyld:
300 g rabarber
125 g sukker (1½ dl)
3 æg
1 dl piskefløde
2 tsk vaniljesukker
1 spsk hvedemel
* Fremgangsmåde
1. Findel
fedtstoffet i melet og tilsæt sukker.
Hæld fløden i og ælt
dejen sammen.
Stil dejen køligt ½
times tid.
2. Skyl
rabarberstilkene og skær dem i små stykker, 2 cm lange.
Læg dem i en pie- eller tærteform og drys 3-4 spsk sukker på.
Lad dem mørne i
ovnen ved 150 °C i 20-25 min.
Tag dem ud af
formen.
Skyl, tør og smør formen.
3. Rul piedejen ud
til en tynd plade og kom den i formen.
Forbag bunden ved
200 0 i et kvarter.
Fordel
rabarberstilkene på bunden.
4. Pisk æg, sukker,
fløde, vanilje og mel sammen.
Saften fra
rabarberne kan evt. også kommes i fyldet.
Hæld blandingen over
rabarberne i formen.
Bag pien endnu 15-20
min eller til fyldet er højt og gyldent.
Serveres lun med
flødeskum, cremefraiche eller is til.
TIPS: Spiser du lidt rabarberpie til aftensmaden, kan
oxalsyren ofte mærkes i munden og på tænderne - og det kan være for meget for
mange mennesker - så må du bruge Tørsleffs Nonoxal.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------