Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, rabarber: 20 min. Frysetid: 4 timer. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Rabarbersorbet
300 g (vin)rabarber
sukker ()
saft (rabarber-, jordbær- eller ribssaft)
friske jordbær eller hindbær
Plast- eller folieform: .
*
Sådan laves Rabarbersorbet
1. Befri rabarberne for fod og blad.
Skyl dem godt og skær dem i lange stykker.
Skyl og rens bærrene.
2. Kom rabarberstykker, sukker og halvdelen af saften i en
tykbundet gryde og lad dem snurre ved svag varme og under låg, til
rabarberstykkerne er helt bløde og kogt lidt ud.
3. Tag gryden fra varmen og lad rabarberne køle lidt af.
Blend eller passer rabarberne gennem en sigte sammen med
bærrene.
Bland med resten af saften.
4. Kom frugtmassen i en form og stil den i fryseren.
Rør i sorbeten af og til og skrab hver gang formens sider
ned, så sorbeten ikke fryser flaget.
Når konsistensen er fast, men grødagtig, er sorbeten tilpas.
5. Server sorbeten i afkølede glas og nyd den straks.
Tips: Server sorbeten alene eller sammen med andre slags
sorbet og is, fx vaniljeis smagt til med kanel, Appelsinis, Appelsinsorbet, Honningis eller
Honningcreme.
Holdbarhed i fryser: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------