Kombinationen af noget sødt, syrligt, sprødt og cremet
findes i denne lækre rabarbertærte. Den er velegnet til en kop te eller kaffe,
men kan også serveres som dessert med vanilje- eller jordbæris.
Arbejdstid: 40 min. Hviletid: mindst 30 min. Bagetid: ca. 45
min.
Rabarbertærte med mandler til 10 personer
# Ingredienser til Rabarbertærte med mandler
Tærtedej:
200 g smør (små stykker)
275 g hvedemel
1 spsk sukker
1 lille æg
evt. 2-3 tsk vand (koldt)
Fyld:
250 g rabarberstilke (uden blade)
Mandelfyld:
75 g mandler (usmuttede, finthakkede)
150 g sukker
1 vaniljestang
200 g smør (blødt)
4 æg (sammenpiskede)
40 g kartoffelmel
Tilbehør:
Evt. flødeskum eller vaniljeis
*
Sådan laver du rabarbertærte med mandler
Tærtedej: Smuldr smør i melet, evt. i en foodprocessor.
Tilsæt sukker.
Saml dejen med ægget og evt. lidt vand.
Tryk dejen sammen uden at ælte den og lad den hvile i
køleskabet i mindst 30 min.
Den er lettest at rulle ud afkølet, men ikke helt kold.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform (24 cm i diameter). °C
Tryk siderne godt til kanterne og prik bunden med en gaffel.
Forvarm ovnen til 225 °C og sæt tærten i ovnen.
Skru ned til 200 °C og bag ca. 15 min.
Fyld: Rør mandelfyldet sammen af mandler, sukker, kornene af
vaniljestangen, smør, æg og kartoffelmel.
Kom fyldet i den forbagte tærteform og læg stykker af
rabarber ovenpå.
Bag tærten ved 175 °C, til fyldet er stivnet (ca. 30 min.).
Servér friskbagt evt. med flødeskum eller is.
Tips: halvdelen af mandlerne kan erstattes af 150 g revet marcipan.
Du kan også lave dobbelt portion dej, rulle ½delen ud, skære
den i strimler og lave et flot flettet låg på din tærte.