Dessert. Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 5-7 min. Trækketid: ½ time. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Rabarbertrifli
500 g (vin)rabarber
sukker ()
evt. ½ dl vand
Endvidere:
8-10 makroner
3-4 spsk portvin
2 æggeblommer
2 spsk sukker
1 tsk vaniljesukker
2½ dl piskefløde
Portionsglas
*
Sådan laves Rabarbertrifli
1. Befri rabarberstilkene for fod og blad.
Skyl dem godt og skær dem i lange stykker.
2. Bland rabarberne med sukkeret i en tykbundet gryde og kom
evt. ½ dl vand ved.
Varm langsomt op og lad rabarberne mørne ved svag varme 5-7 min.
De skal være møre, men ikke udkogte.
3. Knus makronerne groft og fordel dem i portionsglas.
Dryp med portvin, læg rabarberkompotten over makronerne og
lad dem trække koldt ca en halv time.
4. Rør æggeblommerne lyse og lette med sukker og vaniljesukker.
Pisk fløden stiv og vend den i æggeblandingen.
Fordel cremen over rabarberne lige inden servering.
Tips: Se Makroner.
Et par spsk Creme anglaise
eller Kagecreme, enkel
kan lægges ved makronerne, før rabarberne lægges over.
Ristede mandelspåner kan drysses på.
Se alle de bedste opskrifter med Rabarber
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------