Her får du yoghurt i flere spændende udgaver. Fx med
rabarber, mirabeller, ribs eller med kvæde og appelsin. Det er frække desserter
eller morgenmad.
Forberedelse: 15 min.
Tilberedning: 20 min. 6 personer.
# Ingredienser
1 kg spæde rabarberstilke
250 g melis
½ tsk stødt kanel
500 g græsk yoghurt
* Tilberedning
Trim rabarberne, og skær stilkene i mindre stykker.
Blødgør dem i koldt vand 10 min. Dryp dem af, og sæt til
side.
Bring 1 dl vand i kog med sukkeret i en stor, tykbundet
gryde.
Tilsæt rabarberstykker og kanel.
Rør, og lad det simre for lav varme ca. 20 min, til rabarber
er mør.
Rør regelmæssigt og forsigtigt i gryden.
Bland halvdelen af rabarberkompotten i yoghurten.
Fordel blandingen i 6 glas eller portionsskåle.
Fordel resten af kompotten ovenpå. Køl af, og server.
Rabarber-appelsinyoghurt
Følg hovedopskriften, men tilsæt saft og revet skal af 1
appelsin
til kogelagen.
Yoghurt med krydret mirabelkompot
Lad blommerne briste i en gryde med lidt vand for lav varme,
tilsæt 1 spsk vaniljesukker, 1 spsk acaciehonning,
1 stk hel kanel, 1 nip ingefær og 1 nip muskat.
Ribsyoghurt
Udskift rabarber med ribs tilsat 1 spsk honning,
1 tsk friskrevet ingefær og 1 nip Fire krydderier.
Bland denne kompot med yoghurt. Pynt med rysteribs.
Yoghurt med kvæde og appelsin
Kog 2 udskårne kvæder med saften af 2 appelsiner,
2 spsk honning og 3 spsk sukker.
Tilsæt om fornødent lidt vand undervejs.
Servér det til yoghurt, og drys med kanel.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert Is og sorbet Frugt og bær Tærter Yoghurt
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------