Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Stegetid: ca 1½ time. Middelsvær at lave. Mellem pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Ribbensteg, urtefyldt
1¼-1½ kg brystflæsk (af kogestrimmelen)
groft salt
Fyld:
1 porre
1 persillerod
1 syrligt æble
2 kviste timian eller ½ tsk tørret
peber og ½ tsk salt
Sauce:
stegeskyen
1 tsk maizenamel
salt og peber
evt. kulør
Kødnåle
*
Sådan laves Ribbensteg, urtefyldt
1. Bed slagteren ridse sværen helt ned til kødet, men undgå,
at der skæres ned i kødet.
En omhyggelig ridsning giver sprød svær, som bobler op under
stegningen.
2. Skær en dyb lomme i hele kødets længde.
Lommen skal gå helt gennem kødstykket, så det er lettest at
skære fra begge ender.
Sæt ovnen på 160 °C.
Fyld:
3. Skær rodskiven og det øverste grønne af porren.
Skyl porren og skær den i meget tynde skiver.
Skræl persillerod og æble og skær begge dele i meget fine
tern.
Bland porre, persillerod, æble, timian, salt og peber i en
skål.
4. Kom fyldet i lommen og hold åbningerne sammen med
kødnåle.
5. Gnid ribbenstegen med salt, og drys sværene, specielt i
ridserne.
Læg stegen i bradepanden og hæld vand ved.
Sæt stegen i ovnen og lad den stege ca 1¼ time, 10 min.
længere, hvis den er meget høj.
6. Tag ribbenstegen ud og hæld skyen i en skål.
Sæt ovnvarmen op til 225 °C.
Sæt atter stegen i ovnen, når denne temperatur er nået, og
brun den 10-15 min ved åben ventil eller med ovndøren på let klem, til sværen
er gylden og sprød.
7. Tag stegen ud og lad den hvile utildækket 4-5 min. i den
varme bradepande.
8. Lad skyen stå i skålen, til fedtet har samlet sig. Skum
det af.
Si skyen over i en lille gryde og suppler med vand, der skal
være ca
i alt.
9. Kog skyen op.
Pisk maizenamel sammen med lidt koldt vand, og pisk denne
jævning i den koghede sauce.
Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt et par dråber
kulør.
10. Tag kødnålene ud af kødet og skær forsigtigt stegen i
ikke for tynde skiver.
Server den varme sauce til.
Tips: Server små kogte kartofler til.
Det er vigtigt, at fyldet er fintskåret, så bliver det
hurtigere mørt og holder det bedst sammen, når stegen skæres i skiver.
Se alle de bedste opskrifter med Ribbensteg
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------