Ribs er en slægt af ribes-familien, der også omfatter stikkelsbær (Ribes grossularium) og solbær (Ribes nigrum). Ribsbusken, Ribes rubrum, er almindelig i danske haver og derfor kendt af de fleste. Den bærer klaser med bær, der er klart røde, når de er modne. Der findes også en spiselig ribs med hvide bær.
Lidt for syrlige som spisebær. Rysteribs (hvor bærrene trækker
med melis) er derimod en yndet spise. Velegnede til at blande med lidt sødere bær,
fx hindbær. Glimrende til gele og syltetøj. Nedfrys nogle hele klaser, dyppet i
melis - fantastisk som dekoration af kager og desserter.
Ribs modner i løbet af
juli og sæsonen varer august måned ud.
Røde ribs er mest almindelige, men hvide ribs ses også, de er knap så syrlige som
de røde.
Ribs indeholder også
en del C-vitamin og desuden en hel del pektin, som gør dem velegnede til gelé og
marmelade.
Ribs kan fryses med eller
uden sukker.
Ribs har et stort indhold af pektin og frugtsyre, mest
straks før bærret er helt modent. Det medvirker til, at ribs er specielt
velegnet til frugtgelé. idet pektinet i samspil med sukker får frugtsaften til
at gelere. Men også i andre sammenhænge, fx i rødgrød, blandet syltning, i
kager og desserter giver ribs en god smag og forbedret konsistens. Ribs kan
købes i sæsonen, det vil sige hovedsagelig i juli og lidt ind i august.
Har man adgang til mange, er det aktuelt at fryse dem ned,
og det tåler de, selvom det går ud over konsistensen og evnen til at gelere.
Holdbarhed: 1 år.
Se de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------