Dessert. Arbejdstid: 40 min. Bagetid, kagebund: ca 30 min. Afkøles: mindst 2 timer. Middelsvær at lave. Lav pris. 4-6 personer.
# Ingredienser
til Ribskage
Kagebund:
3 æg
150 g sukker (ca 1¾ dl)
90 g hvedemel (1½ dl)
60 g kartoffelmel (knap 1 dl)
½ tsk bagepulver
Fyld:
500 g ribs
1 dl ribssaft
200 g sukker (ca 2⅓
dl)
5 blade husblas
Pynt:
2 dl piskefløde
Endvidere:
smør til formen
Springform
*
Sådan laves Ribskage
Kagebund:
1. Sæt ovnen på 180 °C. Smør springformen.
2. Pisk æg og sukker luftigt og skummende.
3. Bland mel, kartoffelmel og bagepulver og bland det i
æggemassen.
4. Hæld dejen i den velsmurte springform og bag kagen ca 30 min.
5. Tag kagen ud af ovnen og lad den blive kold i formen.
Fyld:
6. Skyl ribsene i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
7. Sæt husblassen i blød 8-10 min. i rigeligt, koldt vand.
8. Rib bærrene for stilke, brug en gaffel.
Kom ribs, ribssaft og sukker i en gryde.
Varm det langsomt op.
Ribsene skal kun lige revne. Tag gryden fra varmen.
9. Knug husblassen fri for vand.
Opløs den direkte i de varme ribs under forsigtig omrøring.
10. Afkøl fyldet. Det går hurtigst i koldt vandbad.
11. Fordel fyldet over den afkølede kagebund i springformen,
når det begynder at stivne.
Stil kagen koldt et par timer.
Anretning:
Løsn forsigtigt ribskagen rundt langs kanten med en skarp
kniv og fjern ringen.
Lemp forsigtigt kagen over på et fad.
Pisk fløden stiv og kom den i en sprøjtepose med
hakket/rillet tylle.
Sprøjt hele vejen rundt langs kanten.
Stil kagen koldt, til den skal spises.
Tips: Ribstærte: Bag en tærtebund, se fx Jordbærtærte.
Fyld den bagte tærtebund med fyldet fra ribskagen her.
Se alle de bedste opskrifter med Ribs
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------