Chana dal er kikærter, der er flækket og poleret. Det er
sødere, med en nøddeagtig smag og en af de mest populære ingredienser i det indiske køkken.
Til 6 pers
# Ingredienser
4 spsk ghee klaret
smør
2 løg, i skiver
1 tsk finthakket.
frisk ingefær
1 tsk presset
hvidløg
½ tsk stødt
gurkemeje
2 tsk salt
½ tsk chilipulver
1 tsk garam masala
5 spsk yoghurt
naturel
225 g chana dal
(gule linser/kikærter), skyllede og udblødte i 3 timer
1¼ dl vand
1½ dl mælk
1 tsk safrantråde (eller
½ gurkemeje og ½ paprika)
3 sorte hele
kardemomme
3 sorte
spidskommenfrø
450 g basmati ris,
skyllede og rensede
3 spsk citronsaft
2 friske, grønne
chilier, skivede
2-3 spsk friske
korianderblade hakkede
friske
korianderblade, til pynt
* Tilberedning
1 Varm ghee'en i en
tykbundet pande. Tilsæt løg og svits dem gyldne.
Tag halvdelen af
løgene og en smule af ghee'en op med en hulske,
hæld det i en skål
og sæt det til side.
2 Kom ingefær,
hvidløg, gurkemeje, halvdelen af saltet, chilipulver og
garam masala i
panden og svits under omrøring i 5 min.
Rør yoghurt i og
tilsæt chana dal og 1½ dl vand.
Læg låg på og kog i
15 min. Tag panden fra varmen og sæt den til side.
Kog mælken med
safrantråde og sæt det til side.
3 I mellemtiden
koges resten af vandet i en gryde.
Tilsæt resten af
saltet samt kardemomme, spidskommen og ris.
Kog under omrøring,
til risene er halvkogte. De afdryppes.
Hæld halvdelen af
risene i en skål og sæt den til side.
Hæld resten af
risene tilbage i gryden.
Hæld dal-blandingen
over risene i gryden.
Hæld halvdelen af de
gemte, stegte løg og halvdelen af
safranmælken,
citronsaften, chilierne og korianderbladene over.
Fordel den gemte ris
hen over og slut af med resten af de stegte løg,
safranmælk,
citronsaft, chilier og korianderblade.
Læg et tætsluttende
låg på og kog i 20 min ved meget svag varme.
Bland det hele godt,
pynt med korianderblade og server.
Se alle de bedste
opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------