Safran og citron
giver disse ris et flot særpræg, både mht. farve og smag. Perfekt til stegt fisk.
Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu!
Tid: ca 30 min,
heraf 20 min til kogning. 4 pers.
# Ingredienser
2 løg
1 spsk smør eller
margarine
½ citron
2 dl langkornede ris
5 dl vand
½ g safran
(salt)
½ bdt. persille
¼ tsk peber
PYNT:
1 citron
* Fremgangsmåde
1. Pil løgene og hak
dem fint.
2. Opvarm
fedtstoffet i en gryde.
Tilsæt løgene og lad
dem stege et par min.
3. Skrub citronen i
varmt vand.
Skræl den tyndt, så
kun det gule kommer med.
4. Kom citronskal i
strimler og ris i gryden.
Lad det stege et par
min. Rør rundt.
5. Tilsæt vand,
safran og evt. salt.
Lad risene koge
under låg ca 20 min.
6. Hak persillen'
groft og rør den i.
Smag til med peber
og evt. salt.
7. Anret risene på
et fad og pynt med citronbåde.
Server fx til
paneret stegt fisk.
Tips: I stedet for persille kan du bruge karse.
Se alle de bedste opskrifter med Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------