Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 30 min. Kogetid, sauce: ca 1 time. Kogetid, ris: 25 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. 4 personer.
# Ingredienser til Risotto med kød fra Genova
225 g langkornede ris (3 dl) aborio-ris
½ l vand
½ tsk salt
Sauce:
250 g hakket okse- eller kalvekød
1 løg
2 spsk olie
3 stængler blegselleri
2 gulerødder
1 dl tør hvidvin
2 spsk konc. tomatpuré
1 kvist timian eller 1 tsk tørret
1 tsk salt
peber
Endvidere:
40 g smør
50 g (frisk)reven parmesanost
*
Sådan laves Risotto med kød fra Genova
Sauce:
1. Pil løget og hak det fint.
Træk grove strenge af blegsellerien og skær den i smalle
strimler.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern.
2. Varm olien i en gryde.
Brun først det hakkede løg, så det hakkede kød.
Skil det med en gaffel, så det smuldrer og skifter farve.
3. Kom grønsager, hvidvin, tomatpuré, timian, salt og peber
i gryden og læg låg på.
Lad det småkoge ca 1 time, indtil saucen er tyk som sirup.
Er den ikke tyk nok, må den koges ind uden låg.
4. Drys risene i kogende, letsaltet vand.
Kog dem ca 12 min. under tætsluttende låg.
Tag risene fra varmen og lad dem trække 12 min.
5. Rør risene løse med en gaffel og bland kødsaucen i.
Vend smørret i risottoen lige inden serveringen.
Anret i et halvdybt fad og drys den (frisk)revne parmesanost
over eller server den til.
Tips: Server tomatsalat, Courgettesalat eller en
blandet salat til.
Se alle de bedste opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------