Her er den bedste opskrift på risotto med medisterpølse. En
lækker og cremet risotto med rosmarin og bladselleri, lidt rødvin, det er en
meget populær aftensmad.
Til 4-6 pers
# Ingredienser
2 lange, friske
rosmarinkviste, plus ekstra til pynt
2 spsk olie
50 g smør
1 stort løg, fint
hakket
1 stilk bladselleri,
fint hakket
2 fed hvidløg, fint
hakkede
½ tsk tørret timian
450 g kogt god
medister, skåret i 1 cm skiver
350 g arborio ris
1¼ dl rødvin
1¼ liter
hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
75 g friskrevet
parmesan
* Tilberedning
1 Rib bladene af
rosmarinkvistene og hak dem fint.
Sæt dem til side.
2 Varm olien og
halvdelen af smørret i en stor gryde for jævn varme.
Tilsæt løg og
selleri og svits under jævnlig omrøring i 2 min.
Rør hvidløg, timian,
pølse og rosmarin i.
Svits under hyppig
omrøring i 5 min, eller til pølsen begynder at brune.
Tag pølserne op og
læg dem på et fad.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og bland, så risene dækkes af olie og smør.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.
Tilsæt rødvin og kog
under konstant omrøring i 1 min, eller
til den er kogt ind.
3 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere væde, efterhånden som risene absorberer den.
Øg varmen til jævn,
så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremede.
Tilsæt pølse og varm
den igennem.
Smag til med salt og
peber.
4 Tag risottoen fra
varmen og tilsæt resten af smørret.
Rør det godt sammen
og rør derefter parmesan i, til den smelter.
Server risottoen med
det samme på varme tallerkener,
pyntet med
rosmarinkviste.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------