Risotto med timian og rødbede serveret med parmesan med
friske krydderurter. Super flot og lækker risotto uden kød til aftensmaden. Se
opskriften her.
Til 4-6 pers
# Ingredienser
175 g tørrede
surkirsebær eller tørrede tranebær
2¼ dl frugtig rødvin
3 spsk olie
1 stort rødløg, fint
hakket
2 stilke
bladselleri, fint hakkede
½ tsk tørret timian
1 fed hvidløg, fint
hakket
350 g arborio ris
1¼ liter hønse-
eller grønsagsbouillon, på kogepunktet
4 kogte, friske
rødbeder, skåret i tern
2 spsk hakket dild
2 spsk klippet frisk
purløg
salt og peber
50 g friskrevet
parmesan (kan udelades)
* Tilberedning
1 Kom kirsebærrene i
en gryde sammen med vinen og bring det i kog,
dæmp varmen og lad
det simre i 2-3 min, til væden er kogt ind.
Tag gryden fra
varmen og sæt den til side.
2 Varm olien i en
stor, tykbundet gryde for jævn varme.
Tilsæt løg, selleri
og timian og svits under jævnlig omrøring i 3 min,
eller til det
begynder at blive blødt.
Tilsæt hvidløg og
svits i 30 sekunder.
Dæmp varmen, tilsæt
risene og rør, så de dækkes af olie.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller til risene er gennemsigtige.
3 Tilsæt lidt efter
lidt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene
absorberer hver
tilsætning.
Øg varmen til jævn,
så bouillonen bobler.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremeagtige.
4 Halvvejs gennem
kogetiden tages kirsebærrene op af rødvinen
med en hulske og
røres i risottoen sammen med rødbede og halvdelen af vinen.
Fortsæt med at
tilsætte bouillon og resten af vinen.
5 Rør dild og purløg
i og smag evt. til med salt og peber.
Server eventuelt med
et drys revet parmesan.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------