Alle elsker en god, cremet risotto! I dag får du en
spændende ny med ris, radicchio og pancetta, løg og parmesan. Den kan virkelig
varmt anbefales
Til 6-8 pers
# Ingredienser
1 stort
radicchio-salathoved, de yderste blade fjernet
2 spsk majsolie
eller anden vegetabilsk olie
2 spsk smør
125 g pancetta eller
tykt skåret, røget bacon, i tern
1 stort løg, fint
hakket
1 fed hvidløg, fint
hakket
400 g arborio ris
1½ liter hønse-
eller grønsagsbouillon, på kogepunktet
½ dl piskefløde
50 g friskrevet
parmesan
3-4 spsk hakket,
bredbladet persille
salt og peber
* Tilberedning
1 Skær
radicchio-salathovedet igennem på langs og
fjern den trekantede
stok.
Læg de halve
salathoveder med skærefladen nedad og
skær dem i tynde
strimler.
2 Varm olie og smør
i en stor, tykbundet gryde for jævn varme.
Svits pancetta for
jævn varme under jævnlig omrøring i 3-4 min,
til den begynder at
tage farve.
Tilsæt løg og
hvidløg og svits i 1 min.
3 Dæmp varmen,
tilsæt risene og bland dem godt i smør og olie.
Svits under konstant
omrøring i 2-3 min, eller
til risene er
gennemsigtige.
Tilsæt radicchio og
svits i et min, til den begynder at falde sammen.
4 Rør lidt efter
lidt den varme bouillon i, en øseskefuld ad gangen.
Rør konstant og
tilsæt mere bouillon, efterhånden som risene absorberer den.
Øg varmen til jævn,
så bouillonen koger.
Kog i 20 min, eller
til al væden er absorberet, og risene er cremede.
5 Rør fløde,
parmesan og persille i og smag til med salt og peber.
Tag gryden fra
varmen og hæld risottoen i varme tallerkener.
Server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------