God opskrift på en nem og lækker hjemmelavet "otto"
med svampe fx kantareller og parmesan. En forrygende efterårsret, prøv denne
opskrift på en klassisk og lækker italiensk ret. Risotto kan laves på ganske
kort tid og varieres i det uendelige.
4 personer. Tilberedningstiden på risotto med svampe er ca
55 min heraf arbejdstiden ca 15. min.
# Ingredienser til risotto med svampe:
100 g friske kantareller eller champignon
1 fed hvidløg
2 tsk olie
2 dl arborio ris (risottoris), eller grødris. (ca 45 gram)
2 dl hvidvin
1 l bouillon eller vand
1 tsk groft salt
50 g revet parmesanost
* Sådan laver du risotto med svampe
Start med at rense de friske svampe.
Det frarådes at svampene skylles, svampene tager imod vand,
når du vasker dem.
Det betyder, at de mister smag.
Alternativt kan du give svampene en hurtig tur under
vandhanen, en svamp af gangen med hattens bue opad.
For det er altså svært at få al jord børstest af for
eksempel kantareller.
Pil herefter hvidløget og knus det.
Sauter hvidløget i olien.
Tilsæt herefter risene og svampene.
Tilsæt så hvidvin og derefter bouillon eller vand samt salt.
Lad retten småkoge under låg i ca 40 minutter.
Husk at røre i ret jævnligt over hele grydes bund, så retten
ikke brænder på.
Tilsæt til sidst revet parmesanost og smag til med salt.
Og så er risotto med svampe klar til servering.
Tips til risotto med svampe:
Risotto med svampe kan serveres som tilbehør eller som
forret.
Hvis den serveres som tilbehør kan det for eksempel serveres
til fisk eller kødretter.
Prøv også at servere risottoen med en lækker grøn salat.
Se
opskriften på grøn salat her.
Og så smager risotto naturligvis godt med en godt glas vin
til – gerne fra Italien, da risotto oprindeligt stammer fra Italien.
Risotto med svampe smager også lækkert kold dagen efter,
hvis der er en rest tilovers.
Den kan derfor være en ide til madpakken.
Risotto kan også laves uden svampe, tilføj da eventuelt
skalotteløg for ekstra smag.
Eller prøv at lave risottoen med grønne asparges.
Du
finder opskriften på risotto med grønne asparges her.
Velbekomme, og god fornøjelse med din risotto.