Denne variant med frisk tunfisk eller tun fra dåse smager
dejligt med ris og tomater og fungerer som både hovedret i sig selv eller som
tilbehør til fisk.
Til 4 pers
# Ingredienser
3 spsk smør
4 spsk olie
1 lille løg, fint hakket
275 g arborio ris
1¼ liter fiske- eller hønsebouillon, på kogepunktet
salt og peber
225 g tun fra dåse, afdryppet, eller
stegt, frisk tunsteak
8-10 sorte oliven, udstenede og skåret i skiver
1 lille, rød peberfrugt, skåret i tynde skiver
1 tsk finthakket persille
1 tsk finthakket, frisk merian
2 spsk hvid vineddike
50 g pinjekerner
1 fed hvidløg, hakket
225 g friske tomater, flåede, udkernede og skåret i tern
75 g friskrevet parmesan
* Tilberedning
1 Smelt 2 spsk af smørret sammen med 1 spsk olie i
en dyb gryde for jævn varme.
Tilsæt løg og svits det, til det begynder at blive blødt og
gyldent.
Dæmp varmen, tilsæt risene og rør dem godt ind i smør og
olie.
Svits under konstant omrøring, til risene er gennemsigtige.
Tilsæt den varme bouillon, en øseskefuld ad gangen, under
konstant
omrøring, til al væden er absorberet, og risene er
cremeagtige.
Smag til med salt og peber.
2 Mens risottoen koger, pilles tunen i flager i en skål og
blandes med oliven, peberfrugt, persille, merian og
vineddike.
Smag til med salt og peber.
3 Varm resten af olien i en lille pande for høj varme.
Tilsæt pinjekerner og hvidløg.
Svits under konstant omrøring i 2 min, eller
til de begynder at tage farve.
Tilsæt tomater og rør det godt sammen.
Fortsæt med at stege for jævn varme i 3-4 min, eller
til det hele er gennemvarmt.
Hæld tomatblandingen over tunblandingen og rør det hele
sammen.
Fold det i risottoen og lad det koge med i 5 min.
4 Tag risottoen fra varmen, når al væden er absorberet, og
rør resten af smørret i.
Rør derefter parmesan i, til den smelter. Server straks.
Se alle de bedste
opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person
eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------