Klassisk Risotto Milanese
er godt tilbehør til fx en lækker Osso Buco. Opskriften på risotto er nem at
følge, blot skal man huske at røre i risottoen næsten hele tiden.
Husk, at risottoen
skal have en cremet konsistens - den må absolut ikke være tør.
Tilberedningstid:25
min. Antal portioner: 4 pers. Denne opskrift er nem at lave.
# Ingredienser
400 g risotto ris
60 g oksemarv (eller
smør)
4 skalotteløg (eller 1
alm. løg)
1½ dl hvidvin
1½ l hønsebouillon
1 knivspids safran
1½ dl frisk parmesan
1-2 spsk smør
salt og peber
*Tilberedning
Hak løgene fint og
sautér dem i smør eller smeltet marv i en tykbundet bryde.
Kom ris ved, og lad
dem stege med, til de begynder at suge fedtstoffet til sig.
Hæld hvidvin på og lad
det koge væk.
Spæd derpå med kogende
bouillon lidt ad gangen og lad det koge næsten væk,
inden næste portion
tilsættes.
Rør næsten uafbrudt i
risottoen undervejs.
10 min inde i forløbet
tilsætter man safran, som først er udblødt i lidt bouillon.
Efter ca. 20 min er
risene møre.
Der skal stadig være
en lille smule modstand når man bider i dem.
Risottoen må endelig
ikke være tør i det, snarere lidt flydende.
Sluk for blusset og
rør parmesan og ekstra smør i.
Smag til med salt og
peber og server omgående.
Se alle de bedste opskrifter med Risotto
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.