Her finder du en både nem og hurtig opskrift på en lækker
risret med kylling, der kan laves på 30 minutter. God, billig, sund ret til
travle dage.
Denne herlige kyllingeret vil helt sikkert overraske hele familien.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
3 dl rå ris fx arborio
4 kyllingebryster à ca. 125 g
1 løg
1 rød peberfrugt
1 gul peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1-2 bøftomater (ca. 200 g)
1 fed hvidløg
2 spsk olie
salt og peber
½ tsk paprika eller chilipulver
2 spsk smør
1 bundt persille
* Tilberedning
1. Kog risene efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe godt
af.
2. Pil løget og hak det fint.
Udkern peberfrugterne og skær dem i tynde strimler.
Skold, flå og udkern tomaterne og hak dem groft.
Del kyllingebrysterne på midten. Pil hvidløget.
3. Opvarm olien i en stor gryde eller på en pande.
Læg kyllingestykkerne på og brun dem godt i ca. 5 min.
Pres hvidløget over og krydr med salt, peber og paprika.
Tag kyllingestykkerne af panden og hold dem varme.
4. Smelt fedtstoffet på samme pande.
Tilsæt løg og peberfrugt og lad det stege i 5 min.
Tilsæt ris og tomat og smag til med salt, peber og
paprika eller chilipulver.
5. Læg kyllingestykkerne i, læg låg på og lad retten blive
gennemvarm ved svag varme, ca. 10 min.
Hak persillen fint og drys den over retten lige inden servering.
Tips:
Rå ris bør skylles grundigt i rindende lunkent vand
så smuds og mel skylles af. Hvide polerede ris er i
reglen skyllede og rensede inden de pakkes.
Risottoris eller andre ris som skal steges i fedtstof
inden den videre tilberedning skal ikke skylles,
men gnides rene i et viskestykke.
Rispande med kylling:
Pr. portion: Energi: Kcal 512 = kj 2150
Kulhydrat 48 g Protein 35 g Fedt 20 g (35%) Fibre 5 g
• Fjerkræ er magert og rigt på proteiner.
• naturris er mere næringsrige end hvide ris.
Se alle de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.