En god opskrift på krydret rispilaf med kylling og fennikel.
Gurkemeje giver rispilaffen en smuk gul farve. Få opskriften her
Til 4 personer. Tid: 30 minutter.
# Det skal du bruge:
500 g kyllinge-inderfilet
salt og friskkværnet peber
2 spsk olie til stegning
Rispilaf:
200 g jasminris
1 skalotteløg
1 fed hvidløg
1 fennikel
2 spsk olie til stegning
½ tsk stødt koriander
½ tsk stødt gurkemeje
4 dl hønsebouillon
salt og friskkværnet peber
Drys:
50 g mandler
2-3 kviste bredbladet persille
* Rispilaf: Skyl risene i en sigte.
Pil og hak løg og hvidløg helt fint.
Rens fennikel, og snit den fint, evt. på et mandolinjern.
Steg løg og hvidløg i olie i en stor gryde, til de er klare.
Tilsæt fennikel, og steg videre i 4-5 minutter. Krydr med
koriander og gurkemeje, og lad det stege under omrøring i ½ minut, til det
dufter.
Tilsæt ris, og steg i 3 minutter, til risene bliver klare.
Hæld bouillon i gryden, og krydr med salt og peber.
Læg låg på gryden, skru ned for varmen, og lad risene simre
i 15-20 minutter, til al væden er absorberet.
Tag gryden fra varmen, og løsn risene med en gaffel.
Dæk gryden med et foldet rent viskestykke, og lad risene
trække i 10 minutter.
Krydr kyllingefileterne med salt og peber, og steg dem i
olie på en pande i ca. 4 minutter på hver side.
Tag dem fra panden. Skyl og tør panden.
Drys: Rist mandlerne på den tørre pande.
Lad dem køle af, og hak dem groft.
Skyl og nip persillen.
Servér kyllingefileterne med rispilaf drysset med mandler og
persille.