Ris pilaf er en klassisk risret. Der er ganske nem at lave,
og står perfekt som tilbehør til blandt andet kødretter, fisk eller skaldyr - super godt tilbehør
Til 4 personer. Det tager ca 35 minutter at lave. Af disse
er ca 15 minutter arbejdstid.
# Ingredienser
100 g skalotteløg (3 stk.)
2 spsk olie eller 25 g smør (2 spsk)
3 dl langkornede ris (ca. 240 gram)
1 dl hvidvin
4½ dl fond eller bouillon
½ tsk groft salt
lidt hakket persille eller anden krydderurt
evt lidt presset hvidløg
* Tilberedning
Start med at pille løgene og hakke dem meget fint.
Varm herefter olie eller smør i en tykbundet gryde.
Løgene skal så sauteres heri til de er klare.
Når løgene er klare hældes risene i gryden.
De skal sauteres under omrøring i ca to minutter.
Tilsæt så vin og fond eller bouillon og bring gryden i kog
under omrøring.
Når gryden er bragt i kog lægges der låg på, og risene koger
videre ved svag varme i 15 til 20 minutter.
Når risene er møre, er de færdige.
Smag til sidst din ris pilaf til med salt og rør risene løse
med en gaffel.
Så er ris pilaffen klar til at blive serveret.
Tips til ris pilaf
Ris pilaf kan anvendes som tilbehør til for eksempel
tilberedt kød, fjerkræ, fisk eller grønsagsretter. Prøv blandt andet en
opskrift på kalvekød i wok, hvor ris pilaf vil være lækkert til. Se opskriften
på kalvekød i wok her.
Hvis du er eventyrlysten så prøv at lave det med
peberfrugt, broccoli, rosiner og mandler. Lækkert og vegetarisk.
Pilaf kendes også under navnet pilau, som betyder kogte ris.
Hvis du vil lave din egen fond eller bouillon så prøv at se
grønsagsbouillon eller prøv at se opskriften på fjerkræsfod.
Velbekomme, og god fornøjelse.
INFO: Pilaf er en risret, der oprindeligt kommer fra
Sydasien og Persien. Retten bliver tilberedt af langkornede ris kogt i krydret
fond i en gryde eller pande.