Hvis du ikke er så vild med den børnevenlige råkostsalat, så
prøv i stedet denne gode rissalat med masser af fyld. Kog evt. risene dagen i
forvejen, så er salaten hurtig at vende sammen.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 30-45 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Rissalat:
125 g brune eller røde ris
1 rød peberfrugt
2 stilke bladselleri
4 tørrede abrikoser
2-3 dadler
1 bdt bredbladet persille
Dressing:
1 fed hvidløg
1 tsk dijonsennep
1 tsk fintrevet appelsinskal
2 spsk balsamico
3 spsk appelsinsaft
1 spsk olie
salt og peber
*
Sådan laver du Rissalat:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Rens grønsagerne og skær dem i tynde strimler.
Skær de tørrede frugter i strimler.
Bland de afkølede ris med grønsager og frugt.
Rør knust hvidløg sammen med de øvrige ingredienser til en
dressing og vend den i rissalaten.
Vend plukkede persilleblade i salaten umiddelbart før
servering.
TIPS: Uden persille kan rissalaten opbevares i køleskab 1-2
dage.
Kilde: Hjemmets bedste MAD