Vi har brugt en risblanding med vilde ris. Du kan også bruge
brune ris eller korn til denne dejlige efterårssalat.
Arbejdstid: 20 min. Kogetid: 15 min. 2 personer. Er du alene
så halver portionen.
# Ingredienser til Rissalat med gulerødder:
125 g risblanding med vilde ris
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk olie
500 g gulerødder
1 økologisk appelsin
½ citron
½ tsk stødt allehånde
frisk mynte eller persille
salt og peber
*
Sådan laver du Rissalat med gulerødder:
Kog risene efter pakkens anvisning.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skræl gulerødderne og snit dem fint.
Sauter løg og hvidløg blanke i en gryde med olie og tilsæt
gulerødderne.
Vend rundt et par gange og tilsæt fintrevet appelsinskal,
appelsinsaft, citronsaft, allehånde, salt og peber.
Lad det simre, til gulerødderne er møre, men sprøde ca. 8
min.
Spæd evt. med en smule vand om nødvendigt.
Vend de kogte ris i sammen med gulerødderne og friskhakket
mynte eller persille.
Hæld salaten i en skål og server den varm, lun eller afkølet
fx som tilbehør til fisk, lam eller kylling.
Se mere
lækkert tilbehør her
Kilde: Hjemmets bedste MAD