I det 17. århundrede forsøgte franskmændene at dyrke ris, uden større held. I dag findes der dog en vellykket risproduktion i Camarque. Det
var de pilgrimsfarende, der først bragte risen med sig tilbage til Frankrig.
Forberedelsestid 40 min + 45 min trækketid. Tilberedning 1
time. Krævende. Til 6-8 pers.
# Ingredienser
TÆRTEDEJ
250 g hvedemel
75 g smør, afkølet og skåret i tern
4 spsk mælk
12 g gær
½ spsk olie
1 æg
5 dl mælk
stødt kanel, efter smag
100 g sukker
70 g grødris
2 æggeblommer
3 æggehvider
flormelis, til drys
* Tilberedning
1. Tærtedej: Ovnen forvarmes til 160 °C.
Melet sigtes ned i en stor røreskål.
Smørret gnides ind i melet med fingrene, til blandingen har
konsistens som revet parmesan.
Mælken lunes i en lille gryde, og gæren opløses heri.
Lav en lille fordybning i melet og tilsæt mælk, olie og æg.
Ingredienserne røres sammen, først med en dejskraber, siden
med hænderne.
Ælt dejen til den er glat og elastisk.
Læg den i en oliepenslet skål og dæk den til med et
viskestykke.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse på et lunt sted, ca. 45
min.
2. Hæld mælken i en gryde sammen med 70 g af sukkeret og en
smule kanel.
Når mælken er varm, tilsættes grødrisene.
Risene koges ved meget lav varme, til de er møre. Følg
anvisningerne på posen.
Rør jævnligt i gryden, så risene ikke brænder på.
Tag gryden af blusset og rør æggeblommerne i.
Stil gryden til afkøling.
3. Slå dejen ned. Den udrulles på et meldrysset bord til en
cirkel, ca. 3 mm tyk.
En 22 cm tærteform fores med dejen.
Skær dejen pænt til langs formens kant. Stil den i
køleskabet.
4. Æggehviderne piskes meget stive.
Pisk dem til sidst sammen med sukkeret, så der dannes en
glat marengsdej.
Sukkeret skal være fuldstændig opløst.
Marengsdejen vendes forsigtigt ind i rismassen.
5. Fyld risblandingen i tærteformen og stil den i ovnen.
Tærten bages i 35-40 min, til fyldet er fast og føles
gennembagt ved et stik med en skarp kniv.
Tærten skal være smukt gylden på overfladen.
Sigt lidt flormelis ud over den færdige tærte. Den kan
serveres varm eller kold.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.