Her serverer du
ristede skiver af havkat, på et leje af urtesauterede zucchini. En hurtig og
lækker fest-ret. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
2 zucchini (squash)
2 spsk olie
½ dl finthakkede
krydderurter,
fx persille, basilikum, purløg, estragon
1 tsk salt
2 spsk hvedemel
1 dl hvidvin
2 dl fiskebouillon
(vand + terning)
1 dl cremefraiche
1 knsp cayennepeber
4 skiver
havkat/koteletfisk
(à 125-150 g) eller
8 mindre skiver
evt. salt.
½ tsk citronpeber
* Fremgangsmåde
1. Skær zucchinien i
tynde strimler.
2. Opvarm halvdelen
af olien på en stor pande, svits zucchinien.
Tilsæt de hakkede urter og halvdelen af saltet.
Stil det til side.
3. Rør hvedemelet ud i en lille gryde sammen med hvidvinen.
Tilsæt fiskebouillon og bring saucen i kog.
Lad den simre et par min.
4. Pisk cremefraichen i saucen og smag til med cayennepeber
5. Opvarm resten af
olien på en pande og steg fiskeskiverne ca 2 min. på hver side.
Drys med resten af
saltet og citronpeber.
6. Opvarm
zucchinistrimlerne og fordel dem midt på fire tallerkener.
Læg fisken ovenpå og
hæld noget af saucen over.
Server med kogte kartofler og resten af saucen.
Tips: I stedet for havkat kan du bruge lakseskiver
i denne opskrift.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------