Ved anretningen fordeles ratatouille i midten af 4 tallerkener,
fisken lægges over, og skyen hældes rundt om. Drys med de søde hvidløg.
4 personer.
# Ingredienser
8 rødfiskefileter u/ben m/skind a 75 g
SØDE HVIDLØG:
100 g sukker
1 dl vand
6 fed hakkede hvidløg
KALVE-SKY:
2 tsk. aceto balsamico
2½ dl demi-glace (se opskrift)
75 g smør
salt og peber
RATATOUILLE:
salt og friskkværnet peber
1 rødløg
1 fennikel
1 grøn courgette
2 tomater
2 fed hvidløg
3 forårsløg
1 spsk god olie
salt og friskkværnet peber
* Tilberedning
1. Skrab rødfisk-fileterne fri for skæl, drys let med salt,
og stil dem til side i køleskabet.
2. Kog en sukkerlage op af sukker og vand, og
kom hakkede pillede hvidløg i.
Kog dem for svag varme i 10 min.
Tag gryden fra varmen, og lad dem stå heri til serveringen.
3. Kog balsamicoen ind til det halve, tilsæt kalvefonden og
kog igennem. Smag til og stil til side.
4. Skær grønsagerne i 1 cm store terninger eller tynde både.
Rist fennikel og courgette-terninger på alle sider til de
bliver
pænt blanke. Tilsæt tomater, hakket hvidløg, rødløg og
forårsløg.
5. Damp det hele sammen i ca. 10 min til det er akkurat
mørt.
Tag grønsagerne op i en hul-si og lad dem dryppe af.
6. Lige inden serveringen ristes fiskefileterne
i lidt olie over middelvarme med skindsiden nedad.
De skal stort set steges færdige og blot vendes et
kort øjeblik lige inden serveringen.
Kog saucen op og pisk smørret i, så saucen bliver cremet,
men stadig er klar i farven.
Ved anretningen fordeles ratatouille i midten af 4
tallerkener, fisken lægges over, og skyen hældes rundt om. Drys med de søde
hvidløg.
VIN FORSLAG: Kølig italiensk rødvin, gerne en Barbera fra
Piemonte.
Se andre gode opskrifter med Rødfisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.