Ordet timbale står egentlig for en fin farsret, som koges i vandbad. Men risenes egen
"klæbrighed" gør at de kan hænge sammen, og vendes ud som en timbale.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
5 dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
2 dl langkornede ris
% grøn peberfrugt
% rød peberfrugt
1 tsk paprika
2 dl reven ost med
smag
* Fremgangsmåde
1. Bring grønsagsbouillonen
i kog i en gryde.
Tilsæt risene og lad
dem koge under låg i 20 min.
2. Skyl og udkern
peberfrugterne. Hak dem fint.
Kom de hakkede
peberfrugter ned til risene når der mangler 5 min af kogetiden.
3. Smag risene til
med paprika og rør den revne ost i.
4. Smør 4 kopper med
lidt olie og tryk risene hårdt sammen i kopperne.
Vend ristimbalerne
ud på et fad eller direkte på tallerkener.
5. Server
ristimbalerne til stegt eller grillet kød, kylling eller fisk.
Tips: Hvis du vil servere timbalerne til en
fiskeret, kan du bruge fiskebouillon i stedet for grønsagsbouillon.
INFO: Ved madlavning kan timbale afledt af det franske ord
for "ketledrum", også kendt som timballo, henvise til enten en slags
gryde, der bruges til bagning, eller den mad, der koges i en sådan gryde.
Timbale pander kan være store, eller de kan være små nok til at omfatte en
enkelt portion.
Se alle de bedste opskrifter med Peberfrugt Grønsager eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------