En
populær grydesteg, som vækker minder om gode søndagsmiddage hos mormor. Her
serveret med den klassiske mormorsalat med den helt rigtige sursøde
flødedressing. Arbejdstid:
45 min. Stegetid: ca. 1½ time Fryse-egnet. 6 personer
# Ingredienser til Rullesteg med svesker:
1
svineslag på 1½ kg
salt
og peber
20
svesker uden sten
2
æbler (tynde både)
25
g smør
4
dl bouillon eller vand
1½
dl piskefløde
jævning
og evt. kulør
Mormorsalat:
1-2
grønne salathoveder
Flødedressing:
1
dl piskefløde
2
tsk citronsaft
2
tsk sukker
salt
og evt. peber
*
Sådan
laver du Rullesteg med svesker:
Puds
slaget af for lidt af fedtet og drys kødet med salt og peber.
Fordel
svesker og skrællede æblebåde på kødet.
Rul
slaget fast sammen om fyldet og bind omkring med kødsnor.
Lad
smørret blive gyldent i en tykbundet gryde.
Brun
kødrullen i fedtstoffet, så den bliver ensartet gylden på alle sider.
Hæld
bouillon eller vand ved og tilsæt halvdelen af fløden.
Lad
kødet simre under låg i 1½ time; vend rullen jævnligt, så den bliver ensartet
stegt.
Tag
rullestegen op af gryden, fjern snoren og hold den varm.
Hæld
resten af fløden i gryden og jævn skyen til sauce.
Tilsæt
evt. kulør og smag til med salt og peber.
Skær
rullestegen i pæne skiver og server med kogte kartofler og mormorsalat.
Mormorsalat:
Skyl salatbladene og slyng dem helt tørre.
Del
dem i lidt mindre stykker.
Pisk
fløde-dressingen sammen og vend den i salaten lige inden servering.
Variation:
Rullesteg med grønsager: Prøv at erstatte æbler og svesker med fintsnittede
grønsager, fx bønner, gulerødder, løg og friskhakkede krydderurter.
Tips:
Du kan også bruge svine- eller nakkekam uden svær til en rullesteg. Flæk
stykket delvis på langs i 2 eller 3 dele, det skal stadig kunne holdes sammen i
et stykke.
Bank
det let, så kødstykket bliver lidt fladere, før fyldet kommes på.
Kilde: Hjemmets bedste MAD