Rundt brød - med den lækreste skorpe. Dette madbrød er både
saftigt og ser flot ud til en brunch eller som madbrød. Opskriften kan bruges
til både brød, boller og pizzabunde.
Fryseegnet
# Ingredienser
60 g / 2 dl havregryn (eller mysli)
25 g gær
½ tsk. salt
425-475 g hvid hvedemel
1 spsk sesamfrø
5 dl vand
* Tilberedning
Overhæld 60 g havregryn (ca. 2 dl) med 2 dl kogende vand.
Lad havregrøden afkøle.
Rør 25 g gær ud i 3 dl lunkent vand.
Tilsæt havregrød, ½ tsk salt og 125 g hvid hvedemel (ca. 2
dl).
Bland 300-350 g hvedemel (5-6 dl) i lidt efter lidt, til
dejen har en passende konsistens.
Ælt dejen godt.
Stil den tildækket til hævning 45 min.
Form dejen til et rundt brød på bageplade.
Lad brødet efterhæve ca. 20 min.
Pensl med vand og drys evt med 1 spsk sesamfrø (ca. 10 g).
Bag brødet på nederste rille ved 200 °C ca 30 min.
Lad brødet afkøle på en bagerist.
Brødet er fryse-egnet.
Tips:
Du kan skære brødet i skiver eller du kan skære toppen af
brødet som et låg, udhule ca halvdelen af brødet ved at fjerne brødkrummen i
midten af brødet, og komme salat og skinke i.
Se forslag og opskrift HER
Se alle opskrifter med små boller HER
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.