En kold platte er
dejlig både til frokost og middag. Kold ret der mætter. Det står ikke skrevet
nogen steder, at middagsmad altid skal være varm.
En salattallerken
med skinkestrimler ser meget appetitlig ud.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 10 min.
# Ingredienser
100 g kogt skinke
1 ds (200 g) grønne
bønner
1 ds (220 g) artiskokhjerter
1 løg eller 3 forårs løg
2 tomater
½ iceberg salat eller
anden salat
Dressing:
1½ dl cremefraiche
1 syltet agurk
½ rød peberfrugt
1 spsk tomatketchup
salt, peber fra kværn
* Tilberedning
1. Skær skinken i
tynde strimler.
Hæld væden fra bønnerne og skær dem i små stykker.
2. Hæld væden fra
artiskokhjerterne og skær dem i halve eller kvarte efter størrelse.
3. Pil løget og skær
det i ringe eller skær forårsløgene i meget tynde skiver.
Skær tomaterne i
skiver.
4. Skær salaten i
småbidder, der fordeles på 4 tallerkener.
Fordel resten af
ingredienserne over med skinkestrimlerne øverst.
5. Rør dressingen
sammen af cremefraiche tilsat finthakket agurk og små terninger af peberfrugt.
Smag til med tomatketchup samt salt og peber.
Dressingen serveres
i en skål for sig.
6. Salaten kan
serveres som tilbehør til en kødret eller spises som selvstændig ret med brød
og smør til.