Fra det sydvestlige
USA kommer ideen til denne steg, som krydres med chili og tomat. Her er
en virkelig lækker ret med roastbeef, det er altid godt! Retten er nem
Tid: 1½ time. 4-6
pers.
# Ingredienser
1 kg roastbeef
1-2 spsk olie
1 tsk salt
½ tsk peberblanding
½ tsk chilipulver
1-2 spsk tomatpuré
2 dl vand
SALSA:
4-5 forårsløg
3 tomater
2 små grønne chilifrugter
2 spsk olie
4 spsk lyst øl
2 spsk citronsaft
2 spsk tomatketchup
2 tsk sukker
1 fed presset
hvidløg
* Fremgangsmåde
1. Varm olien i en
stegegryde og brun stegen på alle sider.
2. Drys kødet med salt
og peberblanding og chilipulver.
3. Rør tomatpuréen
ud med vandet og hæld det ved.
4. Lad kødet
efterstege 1¼ time.
5. Skyl forårsløgene
og skær dem i fine strimler.
6. Skyl tomaterne.
Del dem i både og
fjern kerner og saft, skær tomatkødet i tern.
Skyl og udkern chilien.
Skær den i fine strimler.
7. Bland olie, lyst
øl, citronsaft, ketchup, sukker og hvidløg.
Tilsæt løg, tomat og
chili. Rør rundt. Lad salsaen trække 30 min.
8. Tag stegen op.
Lad den hvile under alufolie 10 min.
9. Server stegen i
skiver med salsaen og bagte kartofler.
Tips: Du kan også bruge inderlår til stegen.
Er stegen ujævn,
bliver der finere skiver, hvis du binder den op med bomuldssnor.
INFO: Pico de gallo, også kaldet salsa fresca og salsa
cruda, er en type salsa, der ofte bruges i mexicansk køkken. Det er traditionelt
lavet af hakket tomat, løg og serrano peberfrugter med salt, limejuice og
koriander. Pico de gallo kan bruges på samme måde som andre mexicanske salsaer.
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød
Se alle de bedste opskrifter med Brød
Se alle de bedste opskrifter med Grøn salat
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------