Ved anretningen lægges den bagte laks over linserne, og der
kranses med den flotte grønne sauce. Det er nemt at tilberede laks i ovn, og så
smager det skønt!
4 personer
# Ingredienser
1 kg frisk laksefilet med skind
1 kg groft salt
KOGTE LINSER:
300 g grønne linser (Le Puy)
2 gulerødder
1 løg
½ dl olie
150 g bacon i terninger
1 bouquet garni
4½ dl hønsebouillon
SAUCE:
1 stort bdt. persille
1 dl hvidvin
1-2 dl Noilly Prat
½ liter piskefløde
saft af 1 citron
salt og peber
* Tilberedning
1. Start i god tid med at lægge linserne i koldt vand 3- 4
timer.
Skær den rensede og tørrede laksefilet ud i skiver a ca. 5
cm.
2. Fordel saltet i bunden af et ildfast fad.
Placer lakseskiverne over saltet med skindsiden nedad.
3. Skyl linserne og stil dem til side.
Snit gulerødder, løg og bacon i små terninger.
4. Sauter gulerødder og løg i lidt olie i en gryde.
Tilsæt bacon, linser og bouquet garni og
hæld hønsebouillon over.
Læg låg på og kog dem møre i ca. ½ time.
5 Til saucen skylles og nippes persillen, inden
den blancheres i saltet vand.
Ryst persillen fri for vand og blend den fint med knust is.
Pres væden af persillen igennem en fintmasket si over en
skål.
6 Kog vin, Noilly Prat og fløde ind til en ret tyk sauce.
Smag til med citron, salt og peber.
Tilsæt persillevæden og hold saucen varm, uden at den koger.
Stil laksen i en forvarmet ovn ved 190 °C og
bag den i ca. 10 min.
Ved anretningen lægges den bagte laks over linserne,
og der kranses med den flotte grønne sauce.
Vinforslag: Riesling
Se andre gode opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.