Prøv at pakke en svinemørbrad i saltdej, før den steges.
Saltdejen krydrer kødet og holder på saft og smag. Desserten er en
chokoladetrifli, serveret med frisk mango.
Saltindbagt
svinemørbrad med marinerede grønsager
Arbejdstid: 40 min. Stege/bage/kogetid: ca. 45 min. Kødet er
fryse-egnet. 4 personer
# Ingredienser til Saltindbagt svinemørbrad med marinerede
grønsager:
1-2 svinemørbrader (ca. 600 g, afpudsede)
25 g smør
1 kg groft salt
2 dl vand
4-5 stilke frisk dild (hakket)
4 skiver lime
friskkværnet peber
Marinerede grønsager:
1 fennikel (både)
1 bundt forårsløg
2 røde snackpeberfrugter (ringe)
2 spsk olie
1 spsk hvidvins- eller æblecidereddike
salt og peber
Tilbehør: kogte eller stegte kartofler eller kartoffelmos
*
Sådan laver du Saltindbagt svinemørbrad med marinerede
grønsager:
Varm ovnen op til 225 °C.
Dup kødet med køkkenrulle og brun det på en varm pande med
smør.
Bland salt og vand til en grød, og læg et ca. 1 cm tykt lag i bunden af
et aflangt ovnfast fad (evt. foret med bagepapir).
Læg svinemørbraden ovenpå med dild og limeskiver og stik et
stegetermometer i kødet.
Dæk kødet med resten af saltblandingen.
Sæt fadet i ovnen i ca. 30 min - til kødet er 60 °C, hvis
det skal være rosa og 70 °C, hvis det skal være gennemstegt.
MARINEREDE GRØNSAGER:
Kog fennikel, rensede forårsløg og
peberfrugt ca. 3 min i letsaltet vand.
Hæld vandet fra og vend grønsagerne med
olie og eddike.
Smag til med salt og peber.
Fjern saltlaget fra kødet og skær mørbraden i skiver.
Anret kødet med grønsager og server med det valgte tilbehør.
Chokolade-trifli med
mango
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: ca. 5 min. Trækketid: mindst 1 time. Ikke
fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser til Chokolade-trifli med mango:
½ stang vanilje
2½ dl sødmælk
25 g sukker + lidt til drys
3 æggeblommer
25 g majsstivelse
50 g mørk chokolade (grofthakket)
1 dl piskefløde
16 cantuccini (hårde italienske kager) eller makroner
2 dl appelsinsaft/juice
1 mango (terninger)
*
Sådan laver du Chokolade-trifli med mango:
Pisk vaniljekorn, mælk, sukker, æggeblommer og majsstivelse
sammen i en gryde.
Kog cremen under omrøring ca. 4 min. og si den over i en
skål.
Rør grofthakket chokolade i cremen og drys med sukker, så
den ikke trækker skind.
Afkøl cremen.
Pisk fløden til blødt skum og vend den sammen med
chokoladecremen.
Læg kagerne i 4 portionsglas og hæld appelsinsaft henover.
Fordel chokoladecreme og mangostykker i glassene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD