Du kan bruge mange slags fisk fx torsk, helleflynder, pighvar,
laks, ørred – det er bare at prøve sig frem! Torsken akkompagneres af en stærk
wasabi sauce.
Til 8 personer
# Ingredienser
1 torsk uden hoved (ca. 3 kg)
2½ kg groft salt
25 g smør - smeltet
3 dl vand
Wasabisauce:
3¾ dl vand
½ spsk hvedemel
300 g smør
1 tsk hvidvinseddike
1¼ tsk sukker
1 tsk groft salt
2½ tsk wasabi (stærk, japansk peberrodspasta)
Pynt: brøndkarse
Tilbehør: kartofler og broccoli, porrer og evt. wasabi
Drikkevarer: kraftig, fyldig og tør hvidvin - californisk Chardonnay
* Tilberedning
Rens og tør torsken.
Fordel ca. 1 spsk af saltet i bugen af fisken og
stil den tildækket i køleskabet i ca. 1 time.
Skyl saltet ud af torsken og tør den.
Drys et tyndt lag salt i ovnens bradepande.
Pensl fiskeskindet med smør, fold bugkødet ind under torsken
og
læg den i saltet (på bugen).
Bland resten af saltet og de 3 dl vand.
Pak fisken ind i det fugtige salt. Torsken skal være helt
dækket.
Bag den midt i ovnen ca. 50 min ved 200 °C
Tag den saltindbagte torsk ud og lad den hvile i ca. 10 min.
Wasabisauce:
Kom først vand og derefter hvedemel i en melryster og ryst
det godt sammen.
Smelt smørret i en tykbundet gryde ved kraftig varme, men
uden at det bruner.
Pisk jævningen i og tilsæt eddike, sukker og salt.
Kog saucen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Tilsæt wasabi og smag til.
Herefter må saucen ikke koge.
Ved serveringen:
Slå "saltlåget" løs og løft det af torsken. Fjern
skindet.
Løft torsken, med resten af saltet, over på et fad.
Torsken kan evt. "pakkes ud" ved bordet.
Sådan kan en torskemund
også se ud.
Se alle de bedste opskrifter med Torsk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.