Samsø er en såkaldt opstukken ost, en metode der bruges ved fremstilling af faste oste. Formen er flad cylindrisk, skorpen tør og gul og for det meste paraffinovertrukket. Skærefladen afslører et lyst, gult snit med lidt
mere end ærtestore, regelmæssige huller. Smagsstyrken afhænger af lagringstid
og fedtprocent, og osten fås fuldfed, dvs. med 45% fedt i tørstoffet, som 30%
og som 20% ost.
Den kræver større omsorg og længere modningstid end andre
faste oste, og er derfor også ofte lidt dyrere. En velbehandlet, tilpas lagret
samsø-ost hører til en af de bedste oste, der frembringes herhjemme.
Samsø-ost hed Dansk Schweizer-ost indtil 1952, da det blev
besluttet, at danske oste skulle have danske navne. Fuldfed samsø kan fryses,
men det er ikke tilrådeligt.
"Åh nej, det er en mager danbo"
Samsø er vist også en dansk ø.
Se alle de bedste opskrifter med Ost
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------