Sandart var indtil for få år siden en udpræget lystfiskerfisk. Nu fås den ikke sjældent hos fiskehandleren, endda det meste af året. Bedst er den fra sensommer til tidligt forår. I maj leger den og har derfor været fredet i denne måned.
Kødet er hvidt og fast, nærmest som en blanding af gedde og
torsk. Den sølvgrå farve kan være isprængt lidt rosa, kroppen er torpedoformet
og kan blive 40-
lang. En god størrelse vejer 1½-2 kilo.
Skal fisken koges (pocheres), skal det ske med skindet på.
Det kan gnides fri for slim med lidt salt og eddike. Skal den steges, skrabes
den omhyggeligt, fileteres, vendes i hvedemel og steges i smør. Den kan også
flås før stegning, eller hvis den indgår i gryder eller fade.
Se de bedste opskrifter med Sandart
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------