Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 45 min. Ovntid: ca 25 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sandart i fad med muslinger
1 sandart (ca 1½ kg)
Muslinger:
blåmuslinger
1 løg
1 gulerod
½ bdt persille
hvidvin
vand
Endvidere:
champignon
1 porre
4 tomater
peber og 1½ tsk salt
1 lille kvist frisk estragon eller 1 tsk tørret
siet muslingebouillon
Ovnfast fad
*
Sådan laves Sandart i fad med muslinger
1. Gør fisken i stand og fileter den. Se Fisk, rensning
og filetering.
Skyl fileterne kort i koldt vand og tør dem.
Muslinger:
2. Børst muslingerne grundigt med en stiv børste under
rindende, koldt vand.
Fjern trevler og andet uvedkommende.
Kassér muslinger, der ikke lukker helt, eventuelt ved et let
slag mod bordkanten.
Se Blåmuslinger,
istandgøring af.
3. Gør guleroden i stand og del den et par gange.
Pil og del løget. Kom gulerod og løg i en gryde sammen med
persille, hvidvin og vand.
Bring det i kog og kom muslingerne i.
Damp for god varme under låg 4-5 min.
Ryst gryden med korte mellemrum.
4. Hæld muslingerne til afdrypning i en sigte over en skål.
Kassér muslinger, der ikke har åbnet sig ved mødet med
varmen.
Si lagen gennem et klæde eller et stykke pladevat lagt i en
sigte.
Befri muslingerne for skallerne.
Fjern strengen og den lille sorte kugle, se Blåmuslinger,
istandgøring af.
Sandart:
5. Sæt ovnen på 225 °C.
Skær rodskiven af svampene.
Skyl dem under rindende, koldt vand og tør dem.
Skær champignonerne i skiver.
6. Skyl porren og skær det øverste grønne af.
Fjern eventuelt de yderste blade.
Skær porren i tynde skiver.
Skold tomaterne og flå dem. Skær tomaterne i skiver.
7. Læg sandartfileterne i et smurt ovnfast fad.
Fordel champignoner, porre, tomater og muslinger over
fisken.
Krydr med salt, peber og (friskhakket) estragon.
Hæld
siet muslingebouillon ved.
8. Dæk fadet med låg eller alufolie og sæt det i ovnen ca 25
min., til fisken er færdig.
Server hvide kartofler, Kartoffelmos eller Ris, løse til.
Tips: 1 ds muslinger kan erstatte de friske.
I så fald hældes halvtør hvidvin ved fisken i stedet for
muslingebouillon.
Når retten er færdig, kan der lægges Kartoffelmos
til gratinering (Pommes duchesse) langs kanten af fadet.
Retten gratineres dernæst ganske kort (5-6 min.), til
kartoffelmosen er gylden.
Se alle de bedste opskrifter med Sandart
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------