Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 40 min. Koge- og hviletid, fiske bouillon: 25 min. Kogetid: 4-5 min. Stegetid: 4-5 min. Svær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Sandart i safransauce
1 sandart (ca 1½ kg)
små gulerødder
fine lyse champignon
4 forårsløg
Fiskebouillon:
fiskeskrog og -hoved
2½ dl vand
hvidvin
1 gulerod
1 lille løg
salt og peber
Safransauce:
fiskebouillonen
½ dl hvidvin
¼ g stødt safran
smør
salt og peber
Endvidere:
1 porre
½ dl hvedemel
smør
salt og peber
*
Sådan laves Sandart i safransauce
1. Bed fiskehandleren filetere og flå fisken.
Husk at få fiskeskrog og -hoved med hjem.
Gå fileterne efter for småben.
Skyl dem kort og koldt og tør dem.
Skær fileterne i 8 tykke skiver.
2. Hak fiskeskroget i mindre stykker.
Kom skrog og hoved i en gryde.
Hæld vand og vin ved og tilsæt den istandgjorte, skivede
gulerod, det pillede, delte løg, salt og peber.
Lad bouillonen koge svagt under låg 15 min., lad den hvile
10 min. under låg og si den.
3. Skræl gulerødderne og skær dem i stave.
Skær rodenden af champignonerne. Skyl dem kort og tør dem.
Skær det øverste grønne og rodskiven af forårsløgene og skyl
dem.
4. Skær det grønne og rodtrevlerne af porren.
Skyl den hvide del af porren og kog den 3-4 min. i letsaltet
vand.
Tag porren op og del den i »blade«.
Drys 4 skiver sandartfilet med salt og pak dem ind i
porreblade.
5. Korn den siede fiskebouillon i en gryde og varm den op.
Kog grønsagerne ca 5 min. i bouillonen.
Tag grønsagerne op og hold dem varme under alufolie
(eventuelt i en lun ovn).
6. Læg de porreindpakkede sandartskiver i bouillonen og kog
fisken svagt under låg 4-5 min.
Tag pakkerne op med en hulske og hold dem varme under
alufolie.
Lad bouillonen blive i gryden.
7. Vend de resterende 4 sandartskiver i hvedemel og drys med
salt.
Varm smørret på en pande og steg skiverne 2-3 min. på hver
side.
Safransauce:
8. Gnid safran sammen med lidt salt.
Kom hvidvin og safran i fiskebouillonen i gryden og lad det
koge ind uden låg, til der er ca tilbage.
Pisk smørret i lidt ad gangen og smag saucen til med salt og
peber.
9. Anret den kogte og stegte sandartfilet på et fad og læg
grønsagerne uden om.
Server saucen til.
Eller anret et stykke kogt og stegt sandart portionsvis på
varme tallerkener og læg saucen ved.
Server omgående med små kartofler, Butterdejssnitter eller
Ris, løse (gerne blandet
med Ris, vilde) til.
Tips: Retten kan laves med andre grønsager, fx
broccolibuketter, skalotteløg, bønner eller courgetter.
Se alle de bedste opskrifter med Sandart
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------