Dette sandwichbrød er let og hurtigt at lave. Hjemmebag
smager bare bedre, og så er det jo en fordel, at du selv kan bestemme, hvad du
vil komme i.
1 brød. Tilberedningstiden for sandwichbrødet er ca 3 timer.
Heraf er arbejdstiden ca 20 min.
# Ingredienser til sandwichbrød:
25 g gær (½ pakke)
6 dl vand
1 spsk groft salt
1 kg hvedevel (16 dl)
*
Sådan laver du sandwichbrød
Start med at smuldre gæren og rør den ud i lunkent vand.
Tilsæt herefter salt og ca. ¾ af melet.
Ælt ingredienserne sammen til en dej under tilsætning af
evt. mere mel.
Dejen skal ende med at være smidig, blød og glat.
Lad dejen hæve tildækket ca. 1½ time ved stuetemperatur.
Når dejen har hævet, skal dejen æltes igennem.
Kom herefter dejen til sandwichbrødet i en smurt 2 liters
sandwich- eller franskbrødsform.
Lad den efterhæve ca. ½ time.
Husk at tænde ovnen på 200 °C.
Bag brødet nederst i ovnen ved 200 °C i ca. 55 min.
Brødet er bagt, når det lyder hult ved bank på undersiden.
Afkøl slutteligt på en rist.
Og så er sandwichbrødet klar til at blive spist.
Tips til sandwichbrød
Da det jo er et sandwichbrød er det jo oplagt at spise brødet som sandwich til fx frokost. Du kan få forslag til sandwichfyld her på siden i kategorien Frokost.
Vi synes, at skinke og ost er jo næsten en klassiker men æggesalat smager også fantastisk hjemmelavet. Eller prøv noget nyt og lav en club sandwich med kylling. Det smager skønt i madpakken.
Del evt dejen i to og bag to små sandwichbrød ved 200 °C i cirka 40 minutter.
Hvis du vil prøve andre typer brød, så se vores opskrift på grahamsbrød her.
Eller prøv opskriften på et lækkert rugbrød med gær .
Du finder opskriften på rugbrød med gær her.
Du kan også bruge dejen til groft sandwichbrød. Se
opskriften her:
Groft sandwichbrød
Erstat 200 g hvedemel med 200 g knækkede udblødte
hvedekerner.
Velbekomme, og god fornøjelse med sandwichbrødet.