Denne lidt salte dip bygger på en lækker hjemmerørt mayonnaise, som du smager til med sardiner, kapers og purløg. Det bliver en dejlig blanding, som er perfekt at servere til
sprøde grønsager og evt. ristet brød.
Tid: ca 25 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 citron
2 æggeblommer
1 tsk fransk sennep
2 dl olie
1 dl cremefraiche
2 ds. sardiner (a 125 g)
salt, peber
1 lille glas kapers
(45 g)
1 bdt. purløg
SERVERING:
2 bdt. radiser
5-6 stilke
bladselleri
1 bdt. små nye
gulerødder
* Fremgangsmåde
1. Skrub citronen
godt under rindende lunkent vand. Riv skallen og pres saften ud.
2. Blend
æggeblommer, sennep og 1 tsk af citronsaften.
3. Tilsæt olien i en
fin stråle, mens maskinen kører, til du har en cremet mayonnaise.
4. Bland mayonnaisen
med cremefraiche. Lad sardinerne løbe af.
Findel dem med en
gaffel og rør dem i saucen.
5. Smag saucen til
med 2-3 spsk citronsaft samt reven citronskal, salt og peber.
6. Hak kapers og
purløg. Rør det i dipsaucen og lad den derefter stå koldt.
7. Skyl radiserne.
Lad hjertebladet sidde på. Rens også selleri og gulerødder.
Hvis gulerødderne er
store, kan de skæres lidt ud.
Anret grønsagerne på
et stort fad. Sæt også dipsaucen på fadet.
8. Server evt.
sardindip'en og grønsagerne med ristede, trekantede brødskiver, som også kan
dyppes i saucen.
Tips: Sardindip'en kan fint serveres til stegt
eller friteret fisk, samt til grillede fiske- og skaldyrsspid.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------