Satay er en
indonesisk ret og består af krydret kød på et spid med sauce til. Udgaven med
kylling og jordnødder smager fantastisk. Retten er et kæmpe hit
4 personer. Stege-/kogetid:
15 min.
# Ingredienser
500 g kyllingebryst
12 træspid
Marinade:
1 dl kokosmælk
2 spsk sukker
2 tsk karry
2 spsk fishsauce
1 spsk olie
Jordnøddesauce:
3 dl kokosmælk
5 spsk peanut butter
(grov)
2 spsk sukker
1 spsk rød
karrypasta
2 spsk fishsauce
2 spsk peanuts
(hakkede)
Tilbehør: jasminris,
sød chilisauce og evt. broccoli
* Tilberedning
1. Skær
kyllingebrysterne i en ½ cm tynde skiver, og del herefter hver enkelt skive i
strimler på langs.
2. Rør ingredienserne
til marinaden sammen.
Vend kødet heri, og
lad det trække i min 10 minutter.
Sæt kødet på spiddene,
og læg dem på bagepapir på en bageplade.
3. Steg spyddene ved
225 °C i 15 minutter på næstøverste ovnribbe.
4. Kog kokosmælk,
peanutbutter, sukker, karrypasta og fishsauce i en gryde, og rør de hakkede
jordnødder i.
Server saucen til spiddene sammen med det øvrige tilbehør.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.