Sauce suprême serveres traditionelt til kyllingeretten med
navnet Kylling suprême, som er dampet kylling. På billedet ses saucen dog med
grillet kyllingebryst.
Forberedelsestid 5 min. Tilberedning 15 min. Portionen giver
ca. 8 dl sauce, nok til 8 personer.
# Ingredienser
40 g smør
40 g hvedemel
4½ dl varm hønsebouillon (se opskrift)
4 dl piskefløde
salt og hvidt peber
50 g smør, i tern (kan udelades)
* Tilberedning
1. Smørret smeltes i en tykbundet gryde ved lav varme.
Drys melet over det smeltede smør.
Der røres kraftigt i 1-2 min, til opbagningen er lys og
skummende.
Tag gryden af blusset.
Rør lidt af den varme bouillon i blandingen.
Tilsæt gradvist resten af bouillonen under kraftig piskning.
2. Stil gryden tilbage på blusset og pisk den godt igennem
for at undgå evt. klumper.
Lad den simre ved lav varme i 3-4 min under stadig omrøring.
Rør fløden i saucen og lad den simre i yderligere 2-3 min,
til den har opnået
en passende cremet konsistens.
Har saucen alligevel fået klumper, kan den sies ned i en ren
gryde.
Der krydres med salt og hvidt peber.
Hvis saucen ønskes ekstra blank og glat, tilsættes
smørternene under omrøring.
Saucen serveres omgående.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.