En klassisk sauce verte er, i al sin enkelhed, en god
mayonnaise, rørt sammen med masser af krydderurter og spinat. Ren Skipper Skræk
dressing
Forberedelsestid 20 min. Tilberedning 15 min. Portionen
giver ca. 4 dl dressing / til 4 personer
Er I kun to 💘 så halver opskriften.
# Ingredienser
50 g frisk spinat
50 g frisk estragon
1 tsk friskklippet purløg
50 g frisk kørvel eller persille
50 g brøndkarse, plukket
1 fed hvidløg, grofthakket
250 g mayonnaise af god kvalitet (fx hjemmerørt)
* Tilberedning
1. Spinatbladene skylles grundigt i koldt vand til de er
helt fri for sand og jord.
Lad bladene dryppe godt af. Alle krydderurter skylles og
tørres.
2. Spinat og krydderurter hakkes meget fint i en blender
eller en foodprocessor.
Tilsæt ¾ dl vand og det grofthakkede hvidløg, mens der
blendes.
3. Den blendede masse kommes i en tykbundet gryde.
Den bringes langsomt i kog og simrer, til al væden er kogt
bort.
Hæld blandingen i en si, der er foret med et tyndt klæde.
Lad blandingen køle let af.
Tag klædet op ved snipperne og pres evt. overskydende væde
ud.
Væden smides ud.
4. Mayonnaisen kommes i en røreskål.
Rør den hakkede grønsagsblandingen i mayonnaisen, gerne lidt
ad gangen.
Hold evt. lidt af grønsagsblandingen tilbage; dressingen må
ikke virke for tør.
Smag dressingen til med krydderier.
Den serveres til salater, kolde fiske- eller kyllingeretter
eller postejer.
Se alle de bedste opskrifter på Sauce eller Dressing
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.