Kalvekød med peberfrugter. I denne magre gryderet er det
peberfrugterne, der giver smagen. De skal helst stege med hele tiden, selvom de
bliver bløde. ~ Tomaterne og de røde
peberfrugter liver op på det fine, men lidt blege kalvekød. Fin gryderet
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca ½ time. Fryseegnet.
# Ingredienser
400 g kalvekød uden
ben (bov eller tykkam)
1 spsk olie og 25 g
smør
1 løg, 1 fed hvidløg
1 rød og 1 grøn
peberfrugt
2-3 tomater
150-250 g champignon
salt og peber
½ tsk paprika (edelsüss)
2 dl tør hvidvin
* Fremgangsmåde
1. Skær kødet i
smalle strimler.
2. Del løg og
hvidløg.
Rens peberfrugterne
og skær frugtkødet i strimler.
Skær tomaterne i
kvarte.
Rens svampene og skær dem i skiver.
3. Brun kødet, evt.
ad flere gange, i olie over stærk varme på en stor pande.
Tag det op med en
hulske og holdt det varmt.
4. Skru ned for
varmen; tilsæt smør og grønsager, pres hvidløgsfeddet over.
Svits det i 5
minutter.
5. Læg kødet tilbage
på panden og lad det svitse med.
6. Tilsæt vinen og
smag til med krydderier.
Lad det småsnurre,
til kødet er mørt (5-10 min.).
7. Løse ris passer
fint til.