Kaninkød er meget magert, hvilket gør denne velsmagende
gryderet endnu mere attraktiv. Hvidvinen og de friske krydderurter skaber fin
balance til det lidt sødlige kaninkød.
Forberedelsestid 25 min. Tilberedning 1 time 20 min. Krævende.
Til 4 pers.
# Ingredienser
1,8 kg kaninkød, i 8 stykker
80 g smør
130 g champignon, i skiver
2 skalotteløg, hakkede
2½ dl hvidvin
3 store tomater, flåede, udkernede og hakkede
5 dl oksefond (se opskrift)
bouquet garni (se opskrift)
1-2 spsk friskhakket estragon
1 spsk friskhakket kørvel
* Tilberedning
1. Kaninkødet krydres med salt og peber, og ovnen forvarmes
til 180 °C.
Halvdelen af smørret smeltes i en stor ovnfast gryde på et
middelvarmt blus.
Kaninkødet brunes ad flere omgange.
Tag kødet op af gryden og stil det til side.
Smid det brugte smør ud.
Stil gryden tilbage på blusset og smelt den anden halvdel af
smørret.
Tilsæt champignon og sauter dem i 3 min.
Tilsæt derefter de hakkede skalotteløg og sauter også dem i
3 min.
Hæld nu vinen i gryden og lad det koge, til næsten al væden
er kogt bort.
2. Rør tomaterne i retten.
Lad den simre i yderligere 10 min.
Derpå tilsættes oksefond og bouquet garni.
Kog videre i ca. 5 min., mens overfladen skummes for evt.
urenheder og fedt.
3. Kaninkødet lægges tilbage i gryden, som atter bringes i
kog.
Læg låg på gryden og stil den i ovnen i 20-25 min, til kødet
er mørt.
Prøv evt. med en gaffel, om kødet let falder fra benene.
Hvis ikke, skal kogetiden forlænges.
Det møre kød lægges over i et dybt serveringsfad og holdes
varmt.
Gryden stilles på et middelvarmt blus.
Fjern den brugte bouquet garni.
Lad saucen simre i 5-10 min. Skum den evt. igen, om
nødvendigt.
Smag saucen til med krydderier og tjek, om den har fået den
rette konsistens.
Saucen kan evt. koge yderligere ind.
4. Den hakkede estragon og kørvel røres i den færdige sauce.
Saucen hældes over kaninkødet i serveringsfadet. Serveres
straks.
Se alle de bedste opskrifter med Gryderetter
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.