Schweizerschnitzel
har fyld af ost og skinke. Schweizerschnitzel eller som den også bliver
kaldt Filet de veau Cordon Bleu fremstilles i flere udgaver. Til denne opskrift
kan du i stedet for kalvefilet (Wienerschnitzel) bruge skinkeinderlår eller svinemørbrad
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time.
# Ingredienser
4 store, men tynde
skiver skinkeinderlår
2 store skiver
letrøget skinke
4 skiver mild ost
hvedemel
salt, peber fra
kværn
1 æg
rasp
75 g smør
1-2 spsk olie
1 citron
* Tilberedning
1. Bank kødet let
med hånden.
2. Skær den røgede
skinke i 4 stykker, der lægges oven på schnitzlerne.
Læg en skive ost på
den ene halvdel af kødet og fold den anden over.
Hold det sammen med
tandstikkere.
3. Vend »pakkerne« i
mel, der er krydret med salt og peber, derefter i pisket æg og til sidst i
rasp.
Lad det ligge og tørre i 5 min.
4. Brun schnitzlerne
i smør og olie på en pande, skru ned for varmen og lad dem stege 5-6 min på
hver side.
5.
Schweizerschnitzlerne serveres traditionelt med brasede kartofler og en skål
grøn salat.
Man drypper selv
citron over sin schnitzel.
Se alle
opskrifter med salat HER
Brasede kartofler
4 personer
# Ingredienser
600 g kogte kartofler
50 g smør
Salt efter smag
* Tilberedning
1. Skær de kolde og kogte kartofler i skiver eller tern.
2. Smelt smør på en pande.
3. Steg kartoflerne ved høj varme under jævnlig omrøring.
De skal være gyldne og let sprøde på overfladen
Drys evt. med ½ tsk sukker og drys med frisk timian
4. Når kartoflerne er begyndt at få en fint lysebrun farve
og lidt "skorpe" så er de færdige.
Variation:
Til denne opskrift kan
du i stedet for skinkeinderlår bruge mørbrad. Alt efter størrelsen rækker en
mørbrad til 3-4 personer.
Flæk mørbraden på
den lange led og skær den i så mange stykker, som der er personer.
Bank stykkerne tyndt
ud med hånden - eller brug kagerullen (læg kødet mellem to stykker
smørrebrødspapir).
Steges som skinkeschnitzel.