Denne superlækre
ostetærte kan med fordel laves i god tid - endda dagen før. Men lun den inden
serveringen - så kommer den fine ostesmag rigtig frem. Retten er nem og god
Tid: ca 1½ time,
heraf 30 min hviletid for dejen + 40 min. i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
3 dl hvedemel
125 g smør eller
margarine
1½ spsk vand
FYLD:
4 dl mælk
1½ spsk Maizena
100 g reven Danbo
50 g reven parmesanost
½ tsk salt, ¼ tsk paprika
¼ tsk reven muskatnød
3 æg
* Fremgangsmåde
1. Læg melet på
bordet. Findel fedtstoffet heri med en kniv.
Tilsæt vandet og ælt
det sammen til en dej.
Du kan også lave
dejen i foodprocessoren.
2. Lad dejen hvile
koldt ca 30 min.
Rul den ud eller
tryk den ud i en tærteform ca 28x28 cm.
3. Pisk mælk og
maizena sammen i en gryde. Bring det i kog under omrøring.
Tilsæt de to slags
ost og krydderierne.
4. Pisk æggene let
sammen og rør dem i.
5. Hæld massen i
formen.
Bag tærten midt i en
225 °C varm ovn ca 40 min eller til fyldet er stivnet og gyldent.
6. Server tærten lun
med en salat af flere salatsorter, fx iceberg, lollo rosso og frisésalat.
Tips: Du kan bruge mange slags ost til denne tærte.
Bland gerne flere forskellige.
Se alle de bedste opskrifter med Pie
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------